Kemuka Bukti Jika Pencapaian Manifesto Dipalsukan

ALOR SETAR, 27 Jun 2011 – Kerajaan negeri Kedah mendesak pihak tertentu kemukakan bukti sekiranya fakta-fakta pencapaian manifesto PRU-12 diragui dan dituduh palsu.

Pengerusi Jawatankuasa Penerangan, YB Ustaz Abd Ghani Ahmad, ketika ditemui berkata, tuduhan penyelewengan, pencanggahan fakta dan mengelirukan rakyat adalah tidak benar kerana laporan yang disampaikan dalam buku tersebut dipetik daripada laporan Ketua Audit Negara.

“Sekiranya UMNO menuduh fakta dalam buku pencapaian manifesto itu menyeleweng, secara tidak langsung mereka menuduh Ketua Audit Negara menipu fakta kerana maklumat diambil berdasarkan sumber Jabatan Audit Negara,” tegasnya.

Beliau berkata lagi, tohmahan yang dilemparkan menunjukkan UMNO Kedah menerima tamparan hebat dengan kejayaan kerajaan negeri mengeluarkan buku sedemikian memandangkan kerajaan terdahulu tidak pernah mendedahkan maklumat kerajaan kepada rakyat.

“Kerajaan negeri tidak berhasrat mengambil sebarang tindakan undang-undang terhadap mereka sebaliknya ingin memfokuskan perkhidmatan dan memastikan baki peratus manifesto yang belum dilaksanakan ditunaikan dengan segera,” ujarnya lagi.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: